Keglja se na lastno odgovornost!

Obvezno v čistih športnih copatih, namenjenih za dvoranski šport!

Vodnjak, Brežice

Sobota, 6.1. 2018

Še teden dni nas loči do začetka pomladanskega dela državne lige. Zadnjo soboto pred ligo smo izkoristili za prijateljsko tekmo med Vodnjakom in Brežicami. Obe ekipi sta stari znanki iz medregijske lige. Lani sta bili v kvalifikacijkem turnirju za popolnitev 3. državne lige zmagovalke turnirja, Vodnjak v zahodnem delu in Brežice v vzhodnem. Kot novinke v državni ligi sta odlično odigrali jesenski del, saj pomladanski del začenjata na 3. mestu.

Sobotno prijateljsko tekmo smo odigrali v disciplini 8x120. Zmagal je vodnjak z rezultatom 8 : 2 in razliko v kegljih + 167.

V soboto 6.1.2018 smo odigrali prijateljsko doma z Brežicami.To je bila preizkušnja ekipe pred začetkom državne lige, ki se začne 13. 1.2018. Igrali smo vsaka ekipa z 8. igralci. Naša ekipa je glatko zmagala z rezultatom 8:2 in plus 167 kegljev razlike. Prvič je za našo ekipo odigral naša nova okrepitev Zoran Žibret. Rezultat kaže da smo močni in dobro pripravljeni in zdaj optimistično naprej proti cilju, ki je zastavljen kar visoko. Jože Ž

Zapisnik tekme

Vodnjakove novoletne borbene igre

Sobota, 23.12.2017

Pozdravljeni vsi kegljači Vodnjaka in ostali. Za nami je še en krasan dan, enkratno druženje, veselo vzdušje, dobra hrana in še nekaj kozarčkov rujnega, kakor tudi kegljanje, in to, kegljanje več kot 80 kegljačev, kar je sigurno en lep rekord, ki ga je treba nekam zapisat. Ostal bo nam še en lep spomin na silvestrovanje in za to vse čestitke organizatorju, veliko hvala vsem ki ste kakor koli pomagali vse to speljat.

Vesele Božične praznike in srečno 2018
DragoD.

Prijetno druženje Vodnjakovih kegljačic in kegljačev ob zaključku sezone 2017. V soboto, 23.12.2017 se je ponovno izkazala zelo dobra organizacija KD Vodnjak z udeležbo več kot 90 kegljačic in kegljačev. Tako vzdušje je možno takrat, ko med tekmovalci, trenerji in sodniki obstaja pozitivna klima. Cilj je bil, da se druženja udeleži čim večje število tekmovalcev. Določeni so bili vodje ekip, ki so v ekipe zbrali po 10 kegljačic in kegljačev plus rezerve. Tekmovalni del se je začel z osmimi ekipami v disciplini »borbene igre«. Tokrat rezultat in uvrstitev ni bila tako pomembna. Važno je bilo druženje ob prigrizku in pijači, za kar so poskrbeli KD Vodnjak in sami udeleženci.
Kegljanje in druženje je trajalo do poznih večernih ur.


Udeležene ekipe, ki so sodelovale v kegljanju in rezultati:

# Ekipa Št. podrtih kegljev
1 VODOMEC 835
2 LIBIK 784
3 ROLETARSTVO MEDLE 739
4 BELA KRAJINA 722
5 STRAŽA PLUS 681
6 DU MALI SLATNIK 673
7 DU PODGORJE-STOPIČE 640
8 DU NOVO MESTO 613


Želimo, da bi bilo čim več takih srečanj.
Vesele praznike in srečno v letu 2018.
Fadilj Džankovič

Torek, 19.12. 2017

Kegljaško društvo Vodnjak, društvo dobrih ljudi, društvo, ki je vsak dan bolj prepoznavno v slovenskem kegljanju, organizira v soboto 23. 12.2017 tekmovanje v borbenih igrah. Sodelovalo bo 8 ekip (10 kegljačev v ekipi) iz Novega mesta, Straže, Dolenjskih toplic, Stopič, Malega Slatnika, Semiča in Primostka. Pričakujemo še kakšno presenečenje. To tekmovanje bi naj bilo druženje za silvestrovo, da še enkrat pokažemo Vodnjakarji, kaj je smisel kegljanja. V 8. ekipah bo sodelovalo 80 kegljačev . Upam, da se bomo imeli lepo, kakor smo v tej družbi tudi vajeni. Veliko kegljev v soboto in v 2018 vam želi DRAGO D.

  

Vodnjak, Roletarstvo Medle, Radlje

Sobota, 16.12. 2017

V soboto, 16.12.2017 smo se na kegljišču pri Vodnjaku, na prijateljskem srečanju sestali kegljači KK Vodnjak in KK kluba Radje ob Dravi, ki jih je vodila ga. Franja Mori. Kljub revijalnemu vzdušju in sproščenosti, se je po prvih metih v kegljačih prebudil športni duh in želja po zmagi je bila v obeh ekipah jasno prisotna. Vzkliki podpore svojim kegljačem so si sledili z obeh strani. Kljub tekmovalnemu naboju pa smo vsi skupaj na koncu ugotovili, da je bil namen bolj kot v športnem smislu, dosežen v novih poznanstvih, ki so se stkala in dogovor o povratnem srečanju naslednje leto v Radljah je bil samo logična posledica. Na tem mestu se moramo zahvaliti g. Robiju Medletu, ki je naš dolgoletni podpornik in je poskrbel, da smo ob vseh fizičnih naporih, dobili ustrezna prehranska dopolnila v obliki odlične hrane in pijače.

Zapisnik tekme

 

Srobotnik Straža

Ponedeljek, 18.12. 2017

V dvokrožnem tekmovanju kegljačev Novomeške lige smo se kegljači KK Srobotnik uvrstili na drugo mesto v konkurenci 11 ekip. Na prvem mestu je ekipa Roletarstvo Medle I. Z enakim številom osvojenih točk in malo več podrtih keglov na čiščenju so bili uvrščeni pred našo ekipo. Tudi ostale ekipe v tej konkurenci imajo cilj uvrstiti se čim višje na tabeli. V spomladanskem času se bo nadaljeval hud boj za čim boljši rezultat. Najuspešnejši člani vseh ekip Novomeške lige, v organizaciji KD Voodnjak, nastopajo v 2., 3. državni ligi in v Medregijski kegljaški ligi MKL. Uspešnejši člani Srobotnika sodelujejo v tekmovalnih ekipah KD Vodnjak. Poleg tega nastopamo še v Ligi upokojencev in zastopamo DU Straža. V tej konkurenci 12 ekip smo v jesenskem delu pri vrhu razpredelnice.

V nadaljevanju nas čaka še vrsta treningov za vzdrževanje telesne in tekmovalne kondicije. Zastavili smo si cilj čim boljše uvrstitve na koncu tekmovalne sezone. To smo si zastavili tekmovalci sami s svojim trdim delom na treningih.

Naši podporniki in sponzorji, ki so prispevali sredstva in opremo in nam stali ob strani, pripomorejo takemu vzdušju.

V tem prispevku naj se zahvalim naši Občinski upravi z županom na čelu, Strehci d.o.o. in g.Mitji Salopeku za sponzoriranje oblačil ter PGD Vavta vas za izposojo kombija na udeležbi GRAND PRIX v Bački Topoli. Hvaležni smo KD Vodnjak in njihovemu vodstvu za organizacijo, vodenje in ustvarjanje take tekmovalne klime.

Člani naše nastopajoče ekipe DU Straža: Jože Lukan, Jože Barbič, Jože Klobučar, Fadil Džanković in Brane Novak. Poleg navedenih članov DU Straža, za KK Srobotnik nastopata še dve okrepitvi: Jože Zupančič in Andrej Brdnik.

Zapisal: F. Džanković

Vodnjakove borbene igre

Ponedeljek, 11.12. 2017

Vodnjakove kegljačice in kegljači smo se v začetku decembra udeležili tekmovanja grand prix Vojvodine na povabilo domačina in organizatorja g. Miloša Milivojević v Bački Topoli.
Kronološki zapis dogajanja na tekmovalnem delu in izven tega na trodnevnem bivanju v tem lepem vojvodinskem mestu.

Prvi dan potovanja je bil 1.12.2017. Za organizacijo prevoza udeležencev s tremi kombiji in dvema osebnima avtomobiloma je bilo dogovorjeno že prej. Istega dne smo prispeli na zbirno mesto FUNK ARENE. Za Vodnjakove kegljačice in kegljače, 33 udeleženih, so se z dobrodošlico izkazali organizatorji in v njihovem imenu g.Miloš Milivojević. Istega dne je bilo izvedeno žrebanje za naslednji tekmovalni dan. Sledila je namestitev v hotelu, počitek in na predvečer ponovni obisk FUNK ARENE. Dogodki v areni so bili zanimivi. Zasedenih je bilo vseh šest kegljaških prog. Nekateri pa so metali na dveh stezah bowlinga. Po prijetnem neobveznem druženju v areni smo se pripeljali na planirano večerjo v hotelu. Ob tradicionalnem golažu, prijetni pijači in živi glasbi smo se družili z domačini do poznih večernih ur. V spominu nam bo ostala tradicionalna gostoljubnost domačinov.
V soboto, 2.12.2017, je bil prvi dan tekmovanja za del članov po zajtrku, za drugi del članov Vodnjaka pa v popoldanskem času. Časa je bilo dovolj, zato so si eni privoščili kratek izlet v bližnja mesta in vse do Subotice. Vseeno niso zamudili navijatnja za naše v Funk areni. Naša udeležba v areni je bila najštevilčnejša. Mnogi od nas smo prvič gledali vrhunske tekmovalce iz Srbije, Madžarske in Makedonije. Metanje ob teh vrhunskih kegljačih je bilo vzpodbudno, tako da se nekaj rezultatov naših najboljših kegljačic in kegljačev lahko veselimo. Za nas ostale ostane tolažba, da je važno sodelovati in se dobro imeti. Po napornem dnevu polnem dogodkov spet hotel, večerja, druženje, čeprav je večina mislila, da je potrebno ohraniti moči za zadnji dan tekmovanja.
Tretji dan bivanja, v nedeljo 3.12.2017, je bilo drugo in zaključno tekmovanje v Funk areni. Po zajtrku smo hiteli navijat za naše VODNJAKE že ob 9.00 uri. Cilj je bil ponoviti ali izboljšati rezultat prejšnjega dne. Želja vsakega posameznika je bila izboljšati prejšnji rezultat. Nekaterim je to uspelo, drugim ne. Ostali bodo lepi in nepozabni spomini na gostitelje in oganizatorje tega tekmovanja. Uradni del tekmovanja se je zaključil ob 16.00 uri. Mnogim rezultat ni bil tako pomemben in so mislili na obljubnjeni »pasulj« za vse prisotne ter na povratek domov. Z vrnitvijo domov v poznih večernih urah smo zaključili to izredno uspešno udeležbo na tem mednarodnem tekmovanju. Sodelujoči pa izrekamo zahvalo našim voznikom, ki so nas varno pripeljali domov. Zahvaljujemo se PGD Vavta vas za izposojo kombija.
Zapisal: F. Džanković

 

Povezave:
Zapletan poveo, KK Vodnjak dominirao!

Galerija slika

Rezultati 3.12.

 

Vodnjakova šola kegljanja

Petek, 15.9. 2017

Počitnic je konec in mi nadaljujemo z vodnjakovo šolo kegljanja. Na prvem treningu smo podelili medalje in pokale za lansko sezono.

Več o Vodnjakovi šoli kegljanja vidite tu

 

 

Kugl 2017/18

 

1.julij 2017 začnemo "na KUGLU"z novo tekmovalno sezono. Kegljišče smo opremili z novimi UV fluorescentnimi keglji TORNADO PLUS, ki imajo centrirno kroglico. V kratkem dobimo še nove krogle. Tudi krogle bodo UV, marmorirane v kombinaciji več barv. Steze so vodene preko osebnega računalnika.

 

Na kuglu bomo igrali tekme državne in medregijske lige. Ženska ekipa Vodnjak Dolenjski list tekmuje v 2. državni ligi zahod - ženske, moška Vodnjak v 3. državni ligi zahod - moški, in moška ekipa Vodnjak Totalka v medregijski kegljaški ligi.

V društvu nam je zelo pomembna množičnost, popularizacija in druženje ter delo z mladimi. Zato tudi sami organiziramo veliko tekmovanj, ki so namenjena vsem starostnim kategorijam, tekmovalcem in rekreativcem.

Novo sezono začenjamo 1.7.2017 z nočnim turnirjem v disciplinah

Turnir organiziramo v sodelovanju s Totalko. V igri 120 lučajev mešano dobi ekipa 4 tekmovalcev 2 kupona za gratis pico v Totalki. V tekmah za dečke, deklice in najmlajše dobi vsak nastopajoči kupon za gratis tortico ali kepico sladoleda v Totalčku. V tekmovanju 30 lučajev na polno, dobi vsakdo, ki podre 180 ali več kegljev eno pijačo.

Septembra začenjamo z

 • novomeško ligo 4x120. Trenutno je prijavljenih 11 ekip, prostora je še za eno ekipo. To bo že tretja sezona novomeške lige, vrhunec pa bo Dolenjski super pokal, kjer se bodo pomerile 4 najbolšje rekreativne ekipe iz Bele krajine in 4 iz Novega mesta. Finale bo tokrat v Kanižarici.
 • ligo upokojencev 4x120. To ligo uvajamo prvič. Potekala bo po enokrožnem sistemu, trenutno je prijavljenih 10 ekip. Prijave sprejemamo do konca junija.

Decembra in januarja bo odprto prvenstvo KD Vodnjak.

Maja bomo imeli Rudolfove tedne športa, ko bomo izpeljali tekmovanje za veterane. V okviru Rudolfovih tednov bomo imeli več različnih kegljaških tekmovanja za ralične kategorije in generacije kegljačev.

Ob dnevu državnosti bomo organizirali turnir ZZVS. Na turnir bomo povabili tudi ekipe iz tujine.

Za čimveč druženja poskrbi naša liga v borbenih igrah in tekmovanje v mešanih tandemih.

Skozi vse leto na kegljišču prirejamo razne zabave; rojstnodnevne, prednovoletne, pustno kegljanje v maskah, valentinovo, odhodi v pokoj, tekmovanja za pujskovo glavo in še marsikaj.

V društvo sprejemamo

 • posameznike/ce (ne glede na starost), ki se želijo rekreirati, morda tekmovati na tekmah društva, morda nastopati v tekmovalnih ekipah v državni ligi.
 • klube, društva, ekipe

Za KD Vodnjak zapisal: TiNE

Kegljaški klub Srobotnik

 

Iz DU Straža smo se odločili, da iz članov, ki nastopajo in predstavljajo naše društvo v letu 2016 ustanovimo KK Srobotnik, poimenovan po najvišjem vrhu Straškega hriba. Pri izbiri imena smo imeli v mislih pripadnost kraju, občini in po želji za bolj aktivno udejstvovanje v tem športu.

Registrirali smo se v KD Vodnjak Novo mesto, ki je naš organizator tekmovanj na občinskih, regionalnih in državnih tekmovanjih. Vpisani v tekmovalni register so naslednji člani: Jože Lukan, Jože Klobučar,Jože Barbič, Brane Novak, Andrej Brdnik, Fadil Džanković in Jože Zupančič. Zupančič je edini član društva, ki živi izven naše občine in je s svojim pristopom za naš Srobotnik dobra okrepitev na tekmovanjih.

Na samem začetku v preteklem letu smo se z novo ustanovljenim klubom sami financirali. Stroške treningov in potne stroške na treninge, tekmovanja in potrebno opremo (dresi, majice, športne copate) . Financirali smo tudi izdelavo logotipov na športni opremi za prepoznavnost našega kluba. Vse to na letni ravni nanese precej stroškov in smo prosili za donatorska sredstva za kritje teh. Doseženi rezultati so bili opaženi, posebej v novomeški ligi med osmimi ekipami. Naši člani so na teh tekmovanjih dosegli status zastopanja na regionalni in na državni ravni. Rezultati s teh tekmovanj so bili objavljeni dne 24.1.2017. Podeljene so bile medalje in priznanje za tekmovalno sezono 2016.

V kategoriji DU Dolenjske regije pod okriljem KD Vodnjak so bili dobitniki medalj in priznanj naslednji člani iz ekipe Društva upokojencev Straža:

 • DU Straža , ekipa kegljači: dodeljeno zlato priznanje za osvojeno 1. mesto
 • DU Straža, posamezniki: dodeljene medalje posameznikom po kategorijah:

Jože Klobučar:

 • kategorija 2x120 osvojeno 1. mesto in zlata medalja
 • kategorija 2x 60 osvojeno 2. mesto in srebrna medalja
 • kategorija 25 lučajev v polno 3. mesto in bronasta medalja

Brane Novak:

 • kategorija 2x60 osvojeno 1. mesto in zlata medalja
 • kategorija 2x120 osvojeno 2. mesto in srebrna medalja
 • kategorija 25 lučajev v polno 2. mesto in srebrna medalja

Fadilj Džanković:

 • kategorija 25 lučajev v polno 1. mesto in zlata medalja
 • kategorija 2x120 osvojeno 3. mesto in bronasta medalja
 • kategorija 2x60 osvojeno 3. mesto in bronasta medalja

 

Na našo prošnjo se je odzvala občina Straža s finančno donacijo, za kar smo hvaležni in to za leto 2016 in leto 2017.
Za enkratno donacijo tekmovalnih majic se zahvaljujemo podjetju »SOLIS TIMBER« v lasti g.Jožeta Zorana.
Zahvaljujemo se podjetju »STREHCA« v lasti g. Mitje Salopeka za donacijo športnih jaken.
Družba CGP Novo mesto je na naš konto nakazala donacijo 200 € v letu 2016 .
Enako se zahvaljujemo lokalu »ZAMORČEK« v lasti g.Tomaža Lavrič iz Straže za donacijo dveh kompletov tekmovalnih majic za člane KK Srobotnik.

Vsem, ki nas podpirate na kakršenkoli način, se zahvaljujemo.

KK Srobotnik Straža Straža, 14.4.2017

Za Srobotnik in DU Straža zapisal: F. Džanković.


Rezervacije na številki

064 105 440


Aktualno

Kmalu na sporedu

Nočni turnir pod UV Svetlobo
30 lučajev na polno

Poteka

Pravkar končano

Turnir ob dnevu državnosti

 

Rezultati

 

 

koledarcek
koledarcek tekme
totalka
sportna zveza novo mesto