Kugl 2017/18

 

1.julij 2017 začnemo "na KUGLU"z novo tekmovalno sezono. Kegljišče smo opremili z novimi UV fluorescentnimi keglji TORNADO PLUS, ki imajo centrirno kroglico. V kratkem dobimo še nove krogle. Tudi krogle bodo UV, marmorirane v kombinaciji več barv. Steze so vodene preko osebnega računalnika.

 

Na kuglu bomo igrali tekme državne in medregijske lige. Ženska ekipa Vodnjak Dolenjski list tekmuje v 2. državni ligi zahod - ženske, moška Vodnjak v 3. državni ligi zahod - moški, in moška ekipa Vodnjak Totalka v medregijski kegljaški ligi.

V društvu nam je zelo pomembna množičnost, popularizacija in druženje ter delo z mladimi. Zato tudi sami organiziramo veliko tekmovanj, ki so namenjena vsem starostnim kategorijam, tekmovalcem in rekreativcem.

Novo sezono začenjamo 1.7.2017 z nočnim turnirjem v disciplinah

Turnir organiziramo v sodelovanju s Totalko. V igri 120 lučajev mešano dobi ekipa 4 tekmovalcev 2 kupona za gratis pico v Totalki. V tekmah za dečke, deklice in najmlajše dobi vsak nastopajoči kupon za gratis tortico ali kepico sladoleda v Totalčku. V tekmovanju 30 lučajev na polno, dobi vsakdo, ki podre 180 ali več kegljev eno pijačo.

Septembra začenjamo z

  • novomeško ligo 4x120. Trenutno je prijavljenih 11 ekip, prostora je še za eno ekipo. To bo že tretja sezona novomeške lige, vrhunec pa bo Dolenjski super pokal, kjer se bodo pomerile 4 najbolšje rekreativne ekipe iz Bele krajine in 4 iz Novega mesta. Finale bo tokrat v Kanižarici.
  • ligo upokojencev 4x120. To ligo uvajamo prvič. Potekala bo po enokrožnem sistemu, trenutno je prijavljenih 10 ekip. Prijave sprejemamo do konca junija.

Decembra in januarja bo odprto prvenstvo KD Vodnjak.

Maja bomo imeli Rudolfove tedne športa, ko bomo izpeljali tekmovanje za veterane. V okviru Rudolfovih tednov bomo imeli več različnih kegljaških tekmovanja za ralične kategorije in generacije kegljačev.

Ob dnevu državnosti bomo organizirali turnir ZZVS. Na turnir bomo povabili tudi ekipe iz tujine.

Za čimveč druženja poskrbi naša liga v borbenih igrah in tekmovanje v mešanih tandemih.

Skozi vse leto na kegljišču prirejamo razne zabave; rojstnodnevne, prednovoletne, pustno kegljanje v maskah, valentinovo, odhodi v pokoj, tekmovanja za pujskovo glavo in še marsikaj.

V društvo sprejemamo

  • posameznike/ce (ne glede na starost), ki se želijo rekreirati, morda tekmovati na tekmah društva, morda nastopati v tekmovalnih ekipah v državni ligi.
  • klube, društva, ekipe

Za KD Vodnjak zapisal: TiNE