Kranjska Gora - Vodnjak

Ponedeljek, 4.12. 2017

KD Vodnjak nastopa v letošnji sezoni z dvema ekipama v državni ligi in z eno v medregijski ligi.
Ker nam je v društvu najbolj pomembna množičnost in popularizacija kegljanja, smo prvi del sezone odigrali z veliko kegljači.

2. državna liga zahod - ženske.
KD Vodnjak nastopa pod imenom Vodnjak Dolenjski list. V ligi sodeluje 6 ekip. Za Vodnjak Dolenjski list je kegljalo 10 tekmovalk. Ekipa je dosegla 1 zmago in 1 neodločen rezultat, kar je prineslo 3 točke in 6. mesto na lestvici. Za 2. mestom zaostajamo 3 točke. Spomladanski del bodo odigrale najboljše in probali bomo osvojiti čim več točk.

3. državna liga zahod - moški.
KD Vodnjaku je to prvi nastop v državni ligi. V ligi sodeluje 10 ekip. Tu smo dali možnost kegljanja 12 kegljačem. Ekipa je dosegla 4 zmage, 3 neodločene rezultate in 2 poraza. To je prineslo 11 točk in zadošča za 3. mesto v ligi. Spomladanski del bomo odigrali z najmočnejšo Vodnjakovo ekipo in poskušali napredovati po lestvici.

MKL - Medregijska kegljaška liga.
To ligo je v preteklem letu osvojila Vodnjak Totalka. Letos pa želimo tu dati možnost čimveč različnim kegljačem. Do sedaj je ligo odigralo 19 različnih kegljačev. Le za tekmo v 5. krogu smo sestavili močno ekipo in zmagali 7:1 s 123 keglji prednosti. Dosegli smo 1 zmago in 4 poraze, kar nam je prineslo 2 točki in 6., zadnje mesto. Za 3. mestom zaostajamo le 2 točki. V spomladanskem delu bomo dali priložnost še nekaterimi kegljačem, ki so do sedaj nastopali le v domačih rekreativnih ligah. 2 tekmi bomo šli pa zmagat, tako, da bomo imeli najmanj 6 točk.