Minuli vikend je potekalo tekmovanje posameznikov Območne kegljaške tekmovalne skupnosti (OTS) Dolenjske in Bele krajine v disciplini 120 metov mešano.

Izvedli smo dva nastopa. V soboto, 22.2.2020, so ženske kegljale v Kanižarici, moški pa v Kočevju. V nedeljo, 23.2.2020, smo kegljali v Novem mestu, in sicer so kegljačice tekmovale na kegljišču »Pri vodnjaku«, moški pa na kegljišču »Portoval«.
V ženski konkurenci je zmagala Silva Zupančič, članica KK Trebnje, pred Sonjo Movrin iz KK Kočevje, tretja pa je bila Alenka Miklavčič iz KD Krka Novo mesto.
Med moškimi je prvo mesto obranil lanskoletni zmagovalec Martin Sevenšek iz KK Kočevje, tudi drugo mesto je osvojil član KK Kočevje Aleš Žagar, tretji pa je bil Jože Zupančič iz KD Vodnjak Novo mesto.

Prvouvrščena iz obeh konkurenc sta se uvrstila na državno prvenstvo posameznikov. Kot zanimivost izpostavljam rezultat zmagovalke v ženski konkurenci, Silve Zupančič, ki je s 1152 podrtimi keglji za 17 kegljev premagala zmagovalca v moški konkurenci. Rezultatov sicer ne moremo neposredno primerjati, ker so ženske kegljale na drugih kegljiščih kot moški, kljub temu pa dosežen rezultat zmagovalke kaže na to, da bi se lahko enakovredno kosala tudi z moškimi.

Na koncu se moram v imenu OTS DBK tekmovanja še enkrat opravičiti prejemnikom medalj, ker se je na hrbtno stran prikradel napis »Kočevje«. Organizatorji prvega nastopa moških iz KK Kočevja, ki so bili tokrat zadolženi za pripravo obeh kompletov medalj, so namreč pomotoma dodali še napis Kočevje, čeprav je bila le ena od štirih tekem izvedena pri njih.

ČLANI

1. nastop v Kočevju, 2. nastop na Portovalu

Rezultati

Na državno prvenstvo sta se uvrstila

  • Martin Sevnšek - KK Kočevje
  • Aleš Žagar - KK Kočevje

 

ČLANICE

1. nastop v Kanižarici, 2. nastop na Vodnjaku

Rezultati

Na državno prvenstvo sta se uvrstila

  • Silva Zupančič- KK Trebnje
  • Sonja Movrin - KK Kočevje