Novička 27.11.

kugl


Igor Vesel

Konec preteklega tedna se je zaključil jesenski del ligaških tekmovanj v kegljanju. Predstavniki OTS Dolenjske in Bele krajine so se kar dobro odrezali.

V 1.B ligi za moške je KK Kočevje zasedlo sedmo mesto od deset nastopajočih ekip, v ženski konkurenci pa so kegljačice KD Krka in KK Trebnje dosegle tretje oziroma četrto mesto med devetimi ekipami.
V 2. ligi zahod za moške so kegljači KK Bela krajina končali na drugem mestu, KD Krka pa na četrtem med desetimi nastopajočimi, med ženskami pa so tekmovale kegljačice KD Vodnjak, ki bodo prezimile na tretjem mestu (v ženski konkurenci sicer nastopa šest ekip).

V 3. ligi zahod moški tekmujejo kegljači KD Vodnjak, ki so bili zelo dobri in jesenski del tekmovanja končali na drugem mestu - tako kot prvouvrščena ekipa, so tudi oni doživeli le en poraz v devetih tekmah.
V Medregijski kegljaški ligi nastopa druga ekipa KD Vodnjak (Totalka), ki je končala na tretjem mestu med osmimi nastopajočimi.

Sicer pa vzporedno z ligaškimi potekajo tudi rekreacijska tekmovanja v organizaciji kegljaških klubov in društev, članov naše OTS. Med aktivnejšimi je KD Vodnjak, ki na kegljišču »Pri vodnjaku« skrbi za rekreacijo in tekmovanje svojih članov. Tako trenutno izvajajo tekmovanje v »Novomeški ligi« z udeležbo dvanajstih ekip s po štirimi tekmovalci oziroma tekmovalkami ter v »Ligi društev upokojencev«, kjer nastopa osem moških in štiri ženske ekipe s po štirimi kegljači oziroma kegljačicami. Tekmuje se v klasični kegljaški disciplini 120 lučajev mešano. Kegljajo pa tudi v disciplini »borbene igre«, kjer nastopa 11 ekip s po štirimi tekmovalci oziroma tekmovalkami.

Poleg tega trenutno poteka še »Drugi Vodnjakov turnir« za posameznike v disciplini 120 lučajev mešano in tekmovanje v disciplini 30 metov v polno.

Kegljaški pozdrav,
Igor Vesel, predsednik OTS DBK

Novičke - arhiv

Mediji

Radio Krka
lokalno
dolenjskanews
dolenjskanews
dolenjskanews