Novička 25.11. Pričetek tekmovanja novomeške kegljaške lige in upokojenske lige Dolenjske in Bele krajine 2019/20

kugl


Fadilj Džankovič

Po zelo uspešni prejšnji tekmovalni sezoni, prejetimi priznanji in pokali s tekmovanj v različni kategorijah dveh straških ekip Srobotnik1, Srobotnik2 in ekipe DU Straža se je začela nova tekmovalna sezona 2019/20.

Po že preteklih štirih krogih omenjene ekipe tekmujejo in dosegajo dobre rezultate. Favorizirane ekipe v novomeški ligi so vse doživele po en poraz. Sobotnik1 je trenutno drugouvrščena ekipa. V nadaljevanju se obeta hud boj za uvrstitev za čim boljšo pozicijo na tabeli. Najboljše 4 ekipe Novomeške lige bodo sodelovale v končnici medregijskega tekmovanja Dolenjske in Bele krajine v tekoči sezoni 2019/20.

DU Straža v omenjeni ligi še ni poražena. Obeta se visoka uvrstitev v tekmovalni sezoni. Za DU Straža nastopajo kegljači Srobotnika1 in Srobotnika2.

Poleg pripadnosti ekipam, ki zastopajo straške kegljače, so tudi registrirani člani Vodnjaka in tisti, ki dosegajo boljše rezultate. Nastopajo v 3. državni ligi in MKL ligi. Naši kegljači in kegljačice so udeleženi v vseh tekmovalnih kategorijah.

Na Vodnjaku je priprava in razpis za več kategorij v kegljanju: za tekmovalce, rekreativce, upokojence, vojne veterane in za prenosni pokal najboljše lokalne skupnosti. Tega smo mi lastniki dve leti zapored. Upajmo, da bo ostal v naši trajni lasti.

Člani obeh ekip KK Srobotnik se zahvaljujemo podpornikom, donatorjem za nabavo opreme in finančno podporo.

F. Džanković,
DU Straža, KK Srobotnik

Novičke - arhiv

Mediji

Radio Krka
lokalno
dolenjskanews
dolenjskanews
dolenjskanews