Poletni kugl

kugl


Igor Vesel

Po dvomesečni prekinitvi zaradi epidemije Covid-19 se je sredi junija končalo tekmovanje v slovenski državni ligi. Predstavniki OTS Dolenjske in Bele krajine so se kar dobro odrezali.

V 1.B ligi za moške je KK Kočevje zasedlo četrto mesto med desetimi nastopajočimi ekipami, v ženski konkurenci so kegljačice KK Trebnje dosegle tretje, KK Bela krajina šesto, KD Krka pa sedmo mesto med devetimi ekipami.

V 2. ligi zahod za moške so kegljači KK Bela krajina končali na drugem mestu, KD Krka na tretjem med desetimi nastopajočimi; v ženski konkurenci so tekmovale kegljačice KD Vodnjak Dolenjski list in med šestimi ekipami zasedle tretje mesto.

V 3. ligi zahod moški so nastopali kegljači KD Vodnjak in končali na drugem mestu med desetimi ekipami.

V Medregijski kegljaški ligi je tekmovala druga ekipa KD Vodnjak-Totalka, ki je končala na četrtem mestu med sedmimi nastopajočimi.

Sicer pa so vzporedno z ligaškimi potekala tudi rekreacijska tekmovanja v organizaciji kegljaških klubov in društev, članov naše OTS.

Med aktivnejšimi je KD Vodnjak, ki na kegljišču »Pri vodnjaku« skrbi za rekreacijo in tekmovanje svojih članov. Konec preteklega tedna so zaključili z medregijskim turnirjem v disciplini 4 x 120 metov mešano za moške in ženske, katerega je sofinancirala MO Novo mesto. Turnirja se je udeležilo 9 ženskih in 16 moških ekip, s skupno sto nastopajočimi.

Moška kategorija:

  1. KD Krka
  2. KK Brežice
  3. Dolenjske Toplice

Ženska kategorija:

  1. KD Krka
  2. KD Vodnjak I.
  3. KD Vodnjak II.

Podrobnejše rezultate si lahko ogledate na spletni strani KZS oziroma KD Vodnjak, v okviru katere je tudi povezava do KZS.

Kegljaški pozdrav. Vesel Igor, predsednik OTS DBK

Novičke - arhiv

Mediji

Radio Krka
lokalno
dolenjskanews
dolenjskanews
dolenjskanews