Poletje na kegljišču Vodnjak

kugl


Igor Vesel

Poletje je čas, ko se na kegljiščih ne dogaja nič posebnega, nekatera so celo zaprta. Na kegljišču Vodnjak v Novem mestu pa ni tako – tu se »full« dogaja, kot bi rekli mladi. V sklopu dogodkov, ki so ga odgovorni pri upravljalcu kegljišča Kegljaškem društvu Vodnjak poimenovali »Poletje na kuglu«, bodo potekala različna tekmovanja ter animacije, in sicer:

  • Počitniški šolski program
  • Nočni turnir
  • Mix tandemi
  • Turnir 1 x 200

Počitniški šolski program je namenjen predšolskim otrokom, osnovnošolcem in srednješolcem. Potekal bo do konca avgusta ob sredah in petkih, s pričetkom ob 10:00 uri. Program sofinancira Mestna občina Novo mesto in je za udeležence brezplačen. Kontaktna oseba je Tine Jerman (mob.: 064/105 440).

Nočni turnir se imenuje tako zaradi UV osvetlitve kegljišča. Keglja se v disciplini 120 metov mešano in to tako ekipno kot posamezno. Tekmovanje sofinancira Mestna občina Novo mesto, pokrovitelj je Totalka pizza & snack. Vsaka ekipa štirih tekmovalcev prejme 2 kupona za pizzo, ki se unovčijo pri pokrovitelju. Prvi trije posamezniki prejmejo kolajno, prve tri ekipe pa pokal. Tudi to tekmovanje bo potekalo do konca avgusta. Za posamezno ekipo lahko tekmuje več tekmovalcev oziroma tekmovalk, v ekipni rezultat pa štejejo štirje najboljši. V sklopu nočnega turnirja poteka tudi tekmovanje 30 lučajev polno. Prijave zbira Tine Jerman na e-naslov baroncek@gmail.com ali po telefonu, št. 064/105 440.

Mix tandemi je tekmovanje mešanih parov in je bolj rekreativno-zabavnega zanačaja. Tekmovalca imata na voljo 60 metov, 30 na polno in 30 na čiščenje. Ker pa tekmovanje mix tandemov poteka tudi v organizaciji Kegljaške zveze Slovenije, bo najboljši par zastopal KD Vodnjak na državnem prvenstvu.

Turnir 1 x 200 za moške in ženske v disciplin 200 lučajev mešano bo, za razliko od nočenega turnirja, izveden v normalnih osvetlitvenih pogojih.

Zaključek »Poletja na kuglu« bo v začetku septembra. Na kegljaški zabavi bodo podelili pokale, medalje in nagrade, organizirali pa bodo tudi družabne igre (kegljanje, pikado, obroči, tarok...).

 

Novičke - arhiv

Mediji

Radio Krka
lokalno
dolenjskanews
dolenjskanews
dolenjskanews