Novička 3.7.2020

Medregijski turnir


Igor Vesel

Spoštovani!

Po dvomesečni prekinitvi, zaradi epidemije Covid-19, se je sredi junija končalo tekmovanje v slovenski državni ligi. Predstavniki OTS Dolenjske in Bele krajine so se kar dobro odrezali.

V 1.B ligi za moške je KK Kočevje zasedlo četrto mesto med desetimi nastopajočimi ekipami, v ženski konkurenci so kegljačice KK Trebnje dosegle tretje, KK Bela krajina šesto, KD Krka pa sedmo mesto med devetimi ekipami.

V 2. ligi zahod za moške so kegljači KK Bela krajina končali na drugem mestu, KD Krka pa na tretjem med desetimi nastopajočimi; v ženski konkurenci so tekmovale kegljačice KD Vodnjak - Dolenjski list in med šestimi ekipami zasedle tretje mesto.

V 3. ligi zahod moški so nastopali kegljači KD Vodnjak in končali na drugem mestu med desetimi ekipami.

V Medregijski kegljaški ligi je tekmovala druga ekipa KD Vodnjak-Totalka, ki je končala na četrtem mestu med sedmimi nastopajočimi.

Sicer pa so vzporedno z ligaškimi potekala tudi rekreacijska tekmovanja v organizaciji kegljaških klubov in društev - članov naše OTS. Med aktivnejšimi je KD Vodnjak, ki na kegljišču »Pri vodnjaku« skrbi za rekreacijo in tekmovanje svojih članov. Konec preteklega tedna so zaključili z medregijskim turnirjem v disciplini 4 x 120 metov mešano za moške in ženske, katerega je sofinancirala MO Novo mesto. Turnirja se je udeležilo 9 ženskih in 16 moških ekip, s skupno sto nastopajočimi. Med moškimi je zmagala ekipa KD Krka pred KK Brežice in ekipo Dolenjskih Toplic. Tudi v ženski konkurenci so prvo mesto osvojile predstavnice KD Krka, drugo in tretje mesto pa so osvojile kegljačice gostiteljev turnirja - prva in druga ekipa KD Vodnjak.

Podrobnejše rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije (KZS) oziroma KD Vodnjak, v okviru katere je na razpolago tudi povezava do KZS.

Novičke - arhiv

Mediji

Radio Krka
lokalno
dolenjskanews
dolenjskanews
dolenjskanews