sezona 2020-21

Dolenjska Liga


Sebastijan Turk

KD Vodnjak z mesecem septembrom začenja novo sezono za svoje člane. Jutranji in dopoldanski termini kegljišča so največ zasedena za rekreacijo upokojencev. Po uri ali dveh kegljanja ob kavici kramljajo na terasi s prelepim pogledom na mestno lepotico reko Krko. V zgodnjem popoldanskem terminu so na vrsti vrtci in šole, ki lahko rezervirajo in kegljajo z najmlajšimi ob budnem očesu trenerjev našega društva. V istem času imamo tudi šolo kegljanja za otroke in najstnike, ki si želijo kegljati na tekmovalnem nivoju. Kasneje pridejo na vrsto še vsi ostali člani in članice, ki radi kegljajo ali pa pridejo le na prijeten klepet.

S koncem poletja se začne tudi tekmovalna sezona v kegljanju. KD Vodnjak ima letos v državni ligi le moško ekipo. Igrali bodo v 3. ligi zahod. S tekmovanjem bodo začeli v soboto, 12.9.2020.

Istočasno bodo na kegljišču Vodnjak začeli z novo, močno Dolenjsko ligo v disciplini 6x120, kjer med sabo tekmujejo moške in ženske ekipe. Dan kasneje se začne novomeška liga v disciplini 4x120 z mešanimi ekipami. Prav tako bodo najštevilčnejšo ligo začeli upokojenci, ki trenutno zaključujejo še lansko ligo, ki je bila prekinjena zaradi izrednih razmer. Novembra bomo začeli tradicionalni veliki turnir KD Vodnjak, ki se bo zaključil 26.12.2020 z zaključnimi boji. V načrtu je tudi izpeljava turnirja 2x120, vendar točnega datuma še nismo določili. Vsekakor pa se bo odvil kmalu v letu 2021. Kegljišče se nahaja v starem mestnem jedru, takoj za hostlom Situla. Pridite s prijatelji ali sodelavci in si rezervirajte svoj termin.

Novičke - arhiv

Mediji

Radio Krka
lokalno
dolenjskanews
dolenjskanews
dolenjskanews