Novička 7.10.

kugl


Igor Vesel

V državni kegljaški ligi smo odigrali že tri kroge. Tekmovalne ekipe iz naše OTS (Območna tekmovalna skupnost Dolenjske in Bele krajine) so se zelo dobro odrezale in zasedajo naslednja mesta:

1.B SLOVENSKA LIGA Moški (nastopa 10 ekip):
KK Kočevje - 5. mesto

1.B SLOVENSKA LIGA - Ženske (nastopa 9 ekip):
KK Trebnje - 1. mesto
KK Bela krajina - 2. mesto
KD Krka - 4. mesto

2. SLOVENSKA LIGA ZAHOD - Moški (nastopa 10 ekip):
KD Krka - 3. mesto
KK Bela krajina - 8. mesto

3. SLOVENSKA LIGA ZAHOD - Moški (nastopa 10 ekip):
KD Vodnjak - 1. mesto

MEDREGIJSKA KEGLJAŠKA LIGA – Moški (nastopa 8 ekip):
KD Vodnjak - 1. mesto (opomba: v tej ligi je bil odigran šele prvi krog)

Minuli vikend ligaških tekmovanj ni bilo, kar smo kegljači izrabili za interna tekmovanja. Tako smo na kegljišču Pri Vodnjaku organizirali tekmovanje v sprintu (2 x 20 metov mešano) za našo OTS. V soboto so kegljale ženske, v nedeljo pa moški. Med kegljačicami je zmagala Milka Dular, ki je v finalu premagala Renato Korelc, pri kegljačih pa sta se v finale uvrstila najboljša iz lanskoletnega tekmovanja posameznikov v disciplini 2 x 120 metov, Sevnšek Martin in Vesel Igor, ki sta v tem tekmovanju tudi zastopala našo OTS na državnem prvenstvu. Tudi tokrat je bil boljši Martin Sevnšek. V zvezi s tekmovanjem kegljačev velja omeniti še trinajstletnega Kotnik Nejca, ki je v prvem krogu zmagal, v osmini finala pa izgubil od kasnejšega zmagovalca Martina Sevnška. Sicer pa se v kegljanju stalno kaj dogaja. V nadaljevanju navajam samo nekaj od tega:

kot sem vas že informiral, je KD Vodnjak sodelovalo pri projektu Evropski teden športa z dnevi odprtih vrat; v tem času so našteli 208 obiskovalcev, med njimi 34 mladih, odigranih je bilo 60 mešanih tandemov.

člani KD Vodnjak so se v sredo, 3.10.2019, odpravili v Prijedor v Bosno in Hercegovino, kjer so se s tamkajšnjim klubom Rudar pomerili v prijateljski tekmi, ki je bila uvertura za udeležbo na turnirju posameznikov v Prijedoru, v dneh 29.11. do 1.12.2019, V prijedor na turnir gremo z avtobusom, cca 50 kegljačev in navijačev, morda tudi več. Vsi zaiteresirani, ki bi se nam pridružili, pokličite 064 105 440. Več pa na spletni strani društva www.kegljanje.com.

člani KD Vodnjak in KK Kočevje, so se v petek, 4.10.2019, srečali v Kočevju na prijateljski tekmi,

v soboto, 5.10.2019, je bil na kegljišču na Loki izveden jesenski del tekmovanja v kegljanju v okviru delavskih športnih iger, ki jih organizira Zavod Novo mesto,

KD Vodnjak bo v tednu »Simbioza giba«, ki bo trajal od 14. do 21. oktobra 2019, ponovno ponudilo brezplačno učenje kegljanja, obiskovalcem pa bodo poleg tega predstavili še druge možnosti za preživljanje prostega časa v njihovih novih društvenih prostorih.

Kegljaški pozdrav,
Igor Vesel, predsednik OTS DBK

Novičke - arhiv

Mediji

Radio Krka
lokalno
dolenjskanews
dolenjskanews
dolenjskanews