Poletje na kuglu 2022

KD VODNJAK - POLETJE NA ''KUGLU''


Jelka Ostojič

KEGLJAŠKO DRUŠTVO VODNJAK - POLETJE NA »KUGLU« 2022

V KD Vodnjak smo v času poletnih počitnic organizirali več rekreativno - športnih dejavnosti primernih za različne udeležence, še posebej za strejše, in sicer: • kegljanje, • pikado, • balinanje, • kegljanje na vrvici, • petanka.

Vodnjakov kegljaški turnir.
Turnir je potekal od začetka julija pa do konca avgusta. Tekmovali smo v disciplini 120 metov mešano, in sicer ločeno za rekreativce in tekmovalce, posebej pa še za naslednje kategorije: • gluhi in naglušni, • slepi in slabovidni, • dečki in deklice 1.-5. razred ter dečki in deklice 6.-9. razred (49 nastopov), • začetniki. Izvedli smo tudi skupno tekmovanje za vse kategorije v disciplin 30 metov čiščenje.
Kegljaški turnir ob dnevu državnosti.
Organizator turnirja je bilo OZVVS Dolenjske, izvajalec pa KD Vodnjak. Udeležilo se ga je 11 ekip iz Slovenije in Hrvaške. Mednarodni ekipni kegljaški turnir. Turnirja sta se udeležili tuji ekipi KK Zabok in KK Ozalj ter domače ekipe KK Hrastnik, KK Trebnje, KK Pivka in KD Vodnjak. V okviru vseh treh kegljaških turnirjev smo zabeležili preko 600 nastopov!

Kegljaški nastopi v tujini.
Člani KD Vodnjak smo preživeli prvi septemberski vikend v Prijedoru, kjer smo odigrali prijateljsko tekmo s tamkajšno ekipo KK Rudar. Prva vodnjakova ekipa je v Celovcu odigrala pripravljalno tekmo z ekipo SKV Schlaining za katero je včasih nastopal naš kegljač Mark Bortek. V Ozlju in v Karlovcu smo se množično udeležili njihovih turnirjev, kegljači iz Ozlja in Karlovca pa so odigrali veliko nastopov na našem turnirju. V prihajajoči sezoni bomo še poglobili naša sodelovanje.

Ostale aktivnosti.
Da bi se v rekreativno - športne aktivnosti vključilo čim več oseb različnih starosti in telesnih sposobnosti, smo organizirali tekmovanja v različnih panogah.
V pikadu se je pomerilo 44 tekmovalcev in tekmovalk iz 11 ekip. Tekmovanje je potekalo v klubskem prostoru KD Vodnjak.
V petanki je bilo prijateljsko srečanje s člani Petankarskega kluba Čatež. Poleg gostiteljev smo sodelovali še kegljači in kegljačice iz KD Vodnjak in KK Trebnje.
V balinanju smo tekmovali z balinarji iz Semiča na tamkajšnjem balinišču Kot ter v Straži s člani Športno rekreativnega društva Breza.
Kegljanje na vrvici je organiziralo DU Dolenjske Toplice. Tekmovanje je potekalo v Podturnu. Vodja turnirja Jože Zupančič je zabeležil nastop enajstih ekip, v katerih je sodelovalo 59 tekmovalcev in tekmovalk.
Na koncu bi radi še enkrat posebej izpostavili naša prizadevanja za vključevanje mladih in oseb s posebnimi potrebami v rekreativno-športne aktivnosti. Tako smo za popestritev počitniških dni na kegljanje povabili tudi mlade in osebe s posebnimi potrebami (gluhe in naglušne: 9 tekmovalcev) ter slepe in slabovidne: 38 tekmovalcev). Deklice in dečki so tekmovali po starostnih kategorijah od 1.-5. razreda in 6.do 9. razreda. Med njimi jih je bilo veliko takih, ki so kegljaško kroglo držali v rokah prvič. Organizirali pa smo tudi turnir v kegljanju za učence 6.,7.in 8. razredov osnovnih šol. Kegljišče in klubske prostore KD Vodnjak dnevno obišče veliko ljubiteljev kegljanja, od tekmovalcev in tekmovalk, rekreativcev in rekreativk, učencev in učenk, upokojencev in upokojenk. Prireditev »Poletje na Kuglu« je tako na kegljanje privabila 366 udeležencev, na vse rekreativno – športne aktivnosti pa kar 615. Člani društva se trudimo, da bi se obiskovalci pri nas kar najlepše počutili, trenutno pozabili na vsakdanje skrbi in poskrbeli za svoje zdravje.

Seveda pa vseh teh aktivnosti ne bi mogli tako uspešno izvajati brez podpore Mestne občine Novo mesto, za kar se ji iskreno zahvaljujemo.

Zapisala: Jelka Ostojić Novo mesto, 13.09.2022

Novičke - arhiv

Mediji

Radio Krka
lokalno
dolenjskanews
dolenjskanews
dolenjskanews